Подкепяте ли еднополовите бракове?

Публикувано от Blago

Това беше темата на последната ми анкета.

Честно казано изобщо не съм изненадан от резултата. Само 4 човека са подкрепили еднополовите бракове, 11 ги отхвърлят, а 8 са без позиция по темата. Аз личино гласувах с не, и сега ще се опитам да се обоснова.
Изобщо не ми пука кой с кого или с какво си ляга. Това си е личен проблем и аз няма да съм човека, който се бърка в личните дела. Лично не ми го побира акъла, как може да има хомосексуалисти, но това не значи, че ще хвърлям камъни по тях на мегдана. Все си мисля, че това е някакъв вид болест, която може би се лекува, но пък за да се излекуваш май първо трябва да искаш. А те май май не искат.
И след всички тия думи - аз гласувам с НЕ. Защо ли?Ами защотооо... / тук ме настигна духа на Володя Стоянов и за малко да изпусна нишката:) /
Та все пак защо? Ами тук важната според мен думичка е "брак". Която води след себе си думичката "семейство". Тук аз съм против едно невинно създание , каквото е всяко дете, да живее първите си 7 години между татко и татко, или мама и мама. Това природата не го е прEдвидила.
Ето за това аз съм срещу еднополовите бракове.
А ето и новата анкета: Казвате ли : " Обичам те !!! " на любимият човек до себе си?

Ако статията ви харесва се абонирайте !!!
Елате в екипа !!!
Add to Technorati Favorites

19 коментара:

GaN каза...

Абсолютно на същото мнение съм и даже мислех и аз да пиша за това, но мисълта ми е, че основната ми теза и на мен е за децата! Не трябва да се позволява на хомосексуалисти да отглеждат деца! Просто не е нормално и ти много добре го знаеш, затова ще си спестя просторно обяснение :)

Анонимен каза...

Хаха, смешници!

Bla каза...

Да се жени/омъжва който за когото си иска, но осиновявания на деца от хомосексуални двойки е недопустимо.

mila_from_mars каза...

Аз гласувах, че ми е все тая именно заради това, че всеки е свободен да прави каквото си иска с когото си поиска след като ге влече:-) А относно децата и семейството не ми се струва, че сте особено прави, че двама еднополови не могат да отглеждат дете. Ако за вас семейство е единствено мъж и жена, дайте да отнемем децата и на самотните родители!

P.S. В името на правописа се пише прЕдвидила!:-)

Sky каза...

И аз съм на мнението всеки да си ляга, с който му е кеф (освен с малки деца!).
За отглежаднето на децата не мисля, че са по-малко способни да отгледат дете от двуполова двойка. Просто българското общество още е ужасно консервативно и закостеняла по тези теми и затова се реагира така бурно, дори и на идеята за регистриране съвместното съжителство. Според мен за самото дете би било странно, обществтоо не го приема, то ще се чувства различно. После като порастне ще е ок, но преди това...

Blago каза...

@MILA благодаря за поправката :) вече е драснато с червения химикал / това с 3 въпроса май ще ми излезне през носа :) /
А сега по въпроса - Самотните родители са съвсем друга категория и при тях стреса при детето също е факт, но преодолим. Не бих искал да се развивам докато тате и тате се целуват на масата. Но и за това има и различни мнения. Аз не налагам своето - само поставям темата на обсъждане.

P.S. : докъде ме докара :) Сега си забравям мисълта докато проверявам за правописни грешки :)

@SKY - децата са толкова искренни, че е напълно вероятно да попитат " Защо имаш двама бащи, и се целуват - ауууу колко е гадно "

mila_from_mars каза...

Ама кой е казал, че детето трябва да ги гледа какво правят- все пак личния им живот си е личен- то и твоето дете да види как оправяш жена си и то ще е травмирано- но ще порасне, ще осъзнае какво е видяло, та даже ще му е смешно, защото вече ще осъзнава за какво иде реч. Така ще стане и с еднополовите бракове- детето ще порасне, това вече ще е съвсем нормално и разпространено и то ще осъзнае, че не е видяло нищо страшно. А и хората са казали, че детето се ражда чисто като сълза и всичко научава и се изгражда в него с растежа му и с възпитанието му. Дете отгледано от еднополова двойка надали ще се чуди защо мама и мама се целуват- за него това е нормално, то не знае, че трябва да са мама и тати!

Относно правописа- просто съм пристрастена към него, не че пиша перфектно, надявам се не се сърдиш, а и по- съсредоточено с проверяването-и мисълта е важна:-)

Blago каза...

@MILA приемам всякакви конструктивни забележки :)

Всъщност би ли ми казала нещо тайно :).
Абе вие на Марс да нямате еднополови семейства вече :)

Ако го споделиш с мен, обещавам да не казвам на никой :)

GalYol каза...

Ужасно закостеняло мислене!!! Хомосексуализмът не е болест!!! В 90% от случаите просто се раждаш такъв.
Не мога да проумея какво толкова лошо има тези хора да се женят или поне да им се разреши съжителство на семейни начала, т. нар. фактически брак, за който се борят и неженените хетеросексуални двойки. Както не ви пука кой с кого си ляга, защо трябва да ви пука кой с кого живее.
Освен това няма логична причина поради, която да са неспособни да отгледат едно дете. Единсвените доводи са, че децата нямало да бъдат приети от обществото. А това значи, че проблема не е в хомосексуалистите, а в нас "нормалните"!
Природата хич не я набърквайте, защото в съвременното общество тя много много не влияе. Самотните родители също не са идеалната представа за семейство, но се справят доста добре в отглеждането на децата си. Родител от другия пол липсва, както ще липсва и при хомосексуалните двойки, но ако децата са обградени от любов и нежност си растат съвсем нормални и щастливи.

Анонимен каза...

Интересно ми е, ако вземеш биологическия модел (демек природата), колко примера за отглеждане на малки и от майката, и от бащата ще ми дадеш. Обикновено майката се занимава с отглеждането, така че по тая логика е интересно защо трябва да има точно баща (всякакъв заместител би действал след зачеването) в семейната система.

Polly каза...

Съвети за това как АЗ да гледам детето си, от човек който пише "искренНо", не искам. Поне аз и другата мама ще го научим как да пише.
Колкото до осиновяването - предпочиташ изоставените деца да мизерстват в домовете, отколкото да имат истински дом и семейство? Добре... Твое мнение.

П.С. Ако си мислиш, че в България няма такива двойки, с вече големи деца, дори, много жестоко се лъжеш:) Това ви е проблема, вие се правите, че в България "обратни" няма. И така всъщност не сте хомофоби... Няма човек - няма проблем...

mila_from_mars каза...

Ми ние на Марс сме отворени хора и имаме всякакви неща:-)

Unknown каза...

Ами то и телевизора и пералнята не ги е предвидила природата ама ги ползвате...Убийствата са неестествени ама давате на децата да ги гледат нали...и после защо имало убийства по училищата!И при толкова стабилните хетеросексуални семейства защо домовете за деца са пълни с изоставени деца и защо мама и татко се развеждат в едно от всеки седем семейства?!И защо ли да питам дъщеричките ви забременяват на 15 а?!Защото вие сте неестествени и дегредирали като хора!За това нямате достатъчно умствен багаж, че заклеймявате различното от самите вас като грешно...

VP каза...

Подкрепям автора!
Едно дете да живее с двама бащи или две майки би било психическа травма за него!! Още повече че сега децата се раждат научени и айде иди му обясни от на баща му кура или от на майка му путката е излязло в крайна сметка?!
Деца живеещи с двама 'родители' от един пол, ще се сринат психически и нищо повече!!
Представете си картинката : момче отгледано от гей двойка... Пораства, хваща си приятелка... Е как ще я запознае с ... двамата си бащи?!
Нека се женят, обаче да гледат деца е недопустимо, колкото и грижовни и надъхани да са...

Анонимен каза...

Кои сте Вие, че ще казвате дали между хомосексуалистите не трябва да се предоставя възможността да сключат брак, и още повече и да не отглеждат деца. Много се съмнявам, че тези които са против познават хомосексуалисти или ако познават държат да поддържат контакт с тях. От къде тогава си правите изводите, че този факт ще окаже отрицателен ефект върху обществото или на едно дете. Правите изводите си, на празни от вас измислени факти. Казвате и твърдите това което, сте чули от пра-бабите или пра-дядовците ви. Разбирам, че още живеете в 18 век, някои от вас де. Но кое ви дава право да обсъждате неща от които си нямате ни най-малко понятие.
от Велислава

RoujkaBG каза...

На мен този спор ми се струва излишен при положение, че вече разполагаме с опита на далеч по- развити общества от нас, където вече са приети със закон еднополовите бракове и на тези хора им е предоставена възможността да отглеждат и възпитават деца.

Дори няма нужда да се търсят примери от зоологията, виждали сме как леопард изяжда майката газела и после същият се грижи за малкото й. Невероятно, но факт. Пуснете си клипа, има го в You Toube, а и не само един единствен.

Преди десетина години имаше един филм с Мадона, съпруг гей, с когото заедно отглеждаха детето й от предишна връзка. В последствие тя се влюби в друг и се почнаха съдебни дела за правата на осиновителя гей, който се е грижил за детето до новосъздадената ситуация, обичаше го и го искаше и за него то беше смисъла на живота му.

В крайна сметка решението беше постигнато извън съда, където тримата възрастни проявиха разум и разбирателство, компромис и намериха верният път в отношенията си един към друг в името на детето,

което изпитваше привързаност към отгледалият го родител гей, както и обич към майка си, и уважение към новата й любов.

За всичко, скъпи мои е нужен разум, в името на чувствата ни към ония, които обичаме.

Day каза...

Вие казвате: не е допустимо, защото няма да бъде прието от обществото и с това ставате член на обществото, което не го приема...

На параграф 22 ми прилича...

Анонимен каза...

Първо,за дамата която е много зайнтересована за това как убиецът в природата се превръща в родител.Еми това няма ,ама нищо общо с гей двойките.Съжалявам ама е така.Моля те потърси друг по-свестен пример да замесиш природата с човешките простотии.Второ какво общо имало между морала и библията.Хора ,ако я бяхте чели щяхте поне малка представа да имате какво пропагандира тя.Няма да обяснявам, много за писане е.Трето, ако искахте да знаете дали хомосексуализма е болест ,щяхте да го проверите в някой научен сайт или най мако в Wikipedia.Моля ви, хора мислете, интересувайте се, развивайте се не си го изсмуквайте от пръстите.Там има само микроби и ще трябва след това да ходите на заболекар.
Благодаря за вниманието

Анонимен каза...

Zdraveite ,az iskam da kaga ,4e spored men v Bg takiva ednopolovi brakove nqmat bade6te v po golqma ta si stepen za6toto dvoikite se razdelet ,vsi4ki hora koito pravqt brakove ,pri ne vsi4ki ot tqh ima deca ,te imat rolq sa65to za gradeneto na braka ,ako gi nqma , nee li edna ot osnovnite pri4inio za razpadaneto na braka ,pri hetereto sa6to ima razdeli ,no vaprosat e drug v saotno6eniqta hetero i ednopolivi dvoiki koi sa po 4esto v razpad ,tova li e mani to4nata forma za sagitelstvo i redica drugi pri4ini kato ne vtorastepenni ,spored men za lubovta ako e istinska i ot sarce sam za takav brak ,no tam e problema 4e tazi lubov mai s vremeto razdelq pove4eto ednopolovi dvoiki tai kato ima mnogo iznevewri ili mnogo otvoreni vrazki ,za sagalenie procenat na razdeli e po golqm pri ednopolovite dvoiki za6toto malko sa ne6tata koito gi svarzvat iu mnogo pri4inite koito gi razdelqt ,az bih iskal komentar na tova koeto sam napisal ,nqmam ni6to protiv takiva brakove no ako samo sa v imeto na priqtelstvov i istinskata lubov a ne za6toto bilo na moda