Организирайте си добре времето

Публикувано от Blago



На колко от вас се случва да не им стига времето за всичко, което сте запланували да направите. Дали амбициите са ни по-големи или нещо друго ни пречи да свършим всичко в срок. Погледнато математически едно денонощие се състои от 24 часа и с изключение на два пъти годишно при преминаването от зимно към лятно и обратното не можем да направим нищо за да го променим. Така че забравяме за идеята да увеличим денонощието и трябва да потърсим решението на проблема в себе си. За целта е необходимо да организираме добре времето си и да спазваме няколко основни правила, които ще ни помогнат много.

Първото нещо, което трябва да направим е да разчистим работното си място. А ако тази статия е за теб, то тогава наистина трябва да почнеш от това. Защото бюрото ти е пълно с незавършени задачи и всеки път се чудиш от къде да почнеш: от най-горе, че е най-ново или от най-отдолу, че е седяло най-дълго. За това си разчисти работното място като махнеш всичко и сортираш по важност всички задачи.

Второ се научи да делегираш. Не е най-доброто решение да оставяш всичко за себе си, защото другите няма да се справят. Най-важните задачи остави наистина за себе си, а второстепенните делегирай да свърши някой друг. Така купчината ще намалее поне наполовина.

Трето си направи график. За целта една седмица си записвай като в дневник какво правиш през целия ден. След което ще можеш да анализираш какво те е забавило или какво си пропуснал. И не забравяй когато си приготвиш графика да не пропуснеш обедната почивка. Ще видиш, че няма нищо по-ободряващо от обедната почивка и колко повече работа можеш да свършиш след това. В тази връзка никога не работи 7 дни в седмицата. Остави си поне неделята, а в идеалният случай и съботата. Два дни със семейството са много повече от всичките дни в службата.
Опитайте и ще видите, че ще имате дори свободно време. Успех!!!

Ако статията ви харесва се абонирайте !!!
Елате в екипа !!!
Add to Technorati Favorites

2 коментара:

GaN каза...

Хм... определено ще се опитам, защото аз лично имам голям проблем с организирането на времето си :)

Дано да сработят и при мен :)

Blago каза...

Дано :)