Как да печелим пари в интернет или защо не си гледаме работата

Публикувано от Blago

Не ви ли писна вече от статии от сорта :

  • Как да печелим в интернет;
  • Лесни пари;
  • 10 правила за да започнем да печелим пари от личния блог;

Такива статии продължават да ме удивляват. Написани са с такава увереност, че аха да им повярвам. Всъщност според мен такива статии могат да хванат декиш само при начинаещи блогъри, които след това започват да сънуват пари. Пари спечелени, без никакво усилие. Драсваш там няколко реда, после пействаш някоя клюка и хоп - ставаш богат. След което започват да регистрират блог след блог. Купуват си телевизор на изплащане, а някои дори започват да преглеждат обявите за продажби на къщи край морето.

Всъщност каква е истината:

В България според мен блоговете, които носят някакви сносни доходи от реклама , се броят на пръстите на едната ми ръка. А аз уверявам ви съм се родил с 5 пръста на всяка ръка. От останалите, ако има такъв, който би могъл да си избие разходите за домейн и хостинг / ако е решил да се прави на интересен, като мен / значи трябва да почерпи.

Истинската причина, която трябва да е движеща при създаването на блог, е че това е най-лесният начин да излезнеш от анонимността и много хора да чуят мнението ти.

А за изхранването - хващайте се на работа мили момичета и момчета. Тук пари няма. Има само едно - признанието на читателя, който се връща отново и отново. А това не е никак малко - повярвайте ми.

Ако статията ви харесва се абонирайте !!!
Елате в екипа !!!
Add to Technorati Favorites

9 коментара:

man0l каза...

Много песимистично! Пари се изкарват, но се заля българския интернет с такива статии. Пари се изкарват най - вече ако се предлага нещо - някакъв продукт ( най - добре да е собствен ). Иначе само от банер реклами и PPC реклами човека трябва да е мега голям специалист в дадената област, и областта да е актуална и интересна.

Анонимен каза...

Не съм съгласен с тезата - крайна е...
Сега, ако дефинираме колко пари трябва да искарваме - да блогът не носи една заплата.
Но колкото да се почерпи човек - ок е!
Лично аз святам, че с годишните си доходи от Google и EasyTrader ще празнувам добре предстоящия си рожден ден.

Blago каза...

Реално и двата коментара по-горе доказват тезата ми:
@manol :
Иначе само от банер реклами и PPC реклами човека трябва да е мега голям специалист в дадената област, и областта да е актуална и интересна.
@ванката
Лично аз святам, че с годишните си доходи от Google и EasyTrader ще празнувам добре предстоящия си рожден ден.
ОСвен ако рожденният ти ден не е на хаваите с 1000 човека гости - стигаме пак до същото. Един два чека годишно от Google. Е това пари ли са :)

Анонимен каза...

Всъщност, в статията се изказват поне 2 различни тези, които съвсем не е задължително да вървят ръка за ръка.

Едната теза е, че има хора, които твърдят (чрез статии), че в интернет парите са лесни.

Другата е, че не може да се печелят пари с блог.

Предполагам, че всички ще се съгласят, че няма лесни пари нито в интернет, нито извън интернет, ако говорим за честно изкарвани пари.

А иначе, в блоговете има потенциал за генериране на добри приходи, дори и в България, съвсем отделен е въпросът, че много малко хора знаят как точно да генерират тези приходи и имат мотивацията да се научат.

А някои просто не им се занимава с българския пазар и работят в чужбина, с блогове на английски.

Анонимен каза...

Не съм съгласен, че няма пари в блогването. Зависи. Зависи какъв е блога - личен или професионално ориентиран. От личен блог са малко хората, които изкарват пари дори в световен мащаб. Но ако направиш професионално ориентиран блог да речем като Белчо Христов, могат да се изкарват пари. Могат да се изкарват пари и от Affiliate Marketing чрез блогове и мн. др.
Просто зависи какъв е блога и колко сериозно си се заел с него

Анонимен каза...

Съгласен съм със статията почти изцяло. Много малко са бг блоговете, които докарват прилични доходи, но все пак ги има.
На статиите за лесни и бързи пари просто не им обръщам внимание. Там май buxto е най-голямата зарибявка в момента.
Много станаха и блогърите, които си мислят, че с блог в блогспот ще станат милионери.

Анонимен каза...

така е Лесни Пари няма!! Но също трябва да се взе по внимание какво смятате за прилични пари.
А също много от блогърите не се интересуват от печелене на пари от тяхните блогове. Те пишат да станат извесни а не богати. Въпрос на лични цености и нужди..

petervanev каза...

Изкарването на пари от интернет тепърва ще се развива, но е факт, че има супер много кухи сайтова, които те учат на вече казани десетки пъти неща.
Пари ще се правят и поради причината, че търговията ще се пренасочи в известна степен ( което е налице вече де ) в Мрежата - поръчки, договори, покупки и прочие. Затова и търсенето ще става онлайн, и рекламите лека полека ще стават интересни.

purri каза...

Има достатъчно, начини за печалба в интернет, някои по доходоносни други не толкожа (Affiliate Marketing, PTC, blogs), всичко е въпрос на малко късмет, добра концепция и правилна стратегия