Хайде на театър

Публикувано от Blago

Вчера ходих на театър. И защото съм убеден, че много от вас не знаят какво е това ще се допитам до Уикипедиа :

Театърът е изкуство, което се занимава с изиграване на сценарии или истории пред публика, при което се използва съчетание от реч, жестове, музика, танц, звук и зрелище. В допълнение към стандартния разказвателен диалог, театърът може да се види под формата на опера, балет, мимика, кабуки, китайска опера, куклен театър и пантомима. В основата на драматичното действие стои конфликт, чието разрешение или неразрешение провокира размисъл. Целта на театъра е да предизвика у зрителите катарзис. Като всяко изкуство, той представлява покана за разговор — елемент от един безкраен диалог.
А ето и какво е театрална сцена :
И се запитах. Защо не ходим на театър? Ежедневието ни пред компютъра и телевизора дали ни прави душевно по-богати? Едва ли.

А сега и за спектакъла. Гледахме "Комедия на слугите" на Теди Москов. Един експеримент, който цели да докаже, че театъра променя хората. Че от един чертожник може да направи алпинист. През определено време питаха:

- Промяна ?
А отговора беше до последно:
- Чертожник
Честно да си призная съм гледал и по-добри постановки. Хумора на Теди Москов понякога залита в посока, доста непонятна за мен. Но магията на живия спектакъл не може да се сравни с нищо друго. Подарете билети на най-близкия човек и го потопете в магията, наречена ТЕАТЪР.

А ето и брошурата за спектакъла:





Ако статията ви харесва се абонирайте !!!
Елате в екипа !!!
Add to Technorati Favorites

1 коментара:

Анонимен каза...

Едно от последните неща, които гледах беше "Става дума за любов... или е опит за убийство". Страхотен монолог на Параскева Джукелова. На 12 юни пак го дават в народния театър. Горещо го препоръчвам