Колко трябва да ми платят да се откажа от България?

Публикувано от Blago

Потресен съм !!!
Огорчен съм !!!
Едно момиче се продаде за 65 000 долара годишно.
Елитна проститутка ще каже някой.
Сесил Каратанчева ще кажа аз.
Или може би е едно и също.
Майната й.
Аз обичам България.
И никога не бих я продал.

Ако статията ви харесва се абонирайте !!!
Елате в екипа !!!
Add to Technorati Favorites

43 коментара:

MARFI каза...

Не я съдете прекалено строго, животът си е нейн тя решава какво да прави с него. Явно е преценила, че ще има по-добра реализация по този начин, а и като живее в дупки и лъжи толкова време...

Blago каза...

@MArfi, а дали Калоян Махлянов щеше да има по-добра реализация ако се казваше Тоширо Мифуне и имаше знаме с бяла точка на гърдите ??? Това е лесният начин, а дали е почтенният. А че живота си е неин / и на баща й / си абсолютно прав. Просто вече няма да ме интересува какво става с него. И това също си е мое право.

Анонимен каза...

Писания на лаици. Спорта е наркотик - всичко или нищо. Когато живееш в забравен от бога край нямаш шанс и да спортуваш, защото в тениса само за да се появиш на терена трябват МНОГО пари. Правилно избран път, дано да успее!

petervanev каза...

Благо, това е спорт, а за него трябват пари. Каратанчев винаги ми е изглеждал като незадоволен питбул и бесен експлоататор на дъщеря си, иначе той хич не е беден. Тя ми е кофти човек, но добър тенесист.
Не съм наясно с действителните отношения с федерацията, но като знам какво е нивото на ВСЕКИ спорт у нас и отношението на съответната федерация...склонен съм да я подкрепя.

Анонимен каза...

А защо не се отказа когато беше наказана? Що се отнася до качествата й като човек, не ми допада, при това никак - много е проста, а като тенисист я виждаме - и там не е нищо особено вече!

Анонимен каза...

Принципно в тениса подготовката и поддържането на оптимална форма излиза минимум 200 000 евро на година, а в нашата мила страна може и да са повече поради лошите условия. По принцип тези разноски се поемат или от агенцията (ако от съответната агенция преценят че даден спортист има потенциал) на съответния тенисист или от федерациите. Сесил не е сред първите 50, че да извади някоя агенция пари за нея. А как федерацията ще извади толкова пари...Доколкото ми е известно няма и сериозен спонсор,т.е тя няма големи шансове за развитие в БГ. Федерацията не прави нищо за развитието на тениса у нас,но това едва ли може да учуди някой. Григор Димитров например, е изцяло на собствена издръжка и се съмнявам че щеше да постигне такива успехи ако трябваше да разчита на БФТ.

Зелен Бетон каза...

Как мислиш, колко от сънародниците на Саманта Макинтош, Килиан Албрехт, Ибрахим Джабер, Игор Томашич, Драголюб Симонович, Удоджи, Лусио Вагнер, Тиаго Силва, Прийст Лодърдейл, Ноел Куин, Зоран Янкович, Родерик Блекни (и т.н., да не продължавам) "са се отрекли" от тях, когато са разбрали за българските им паспорти?

А ще посмееш ли също толкова категорично да се отречеш и от всички оня българи, които практикуват уменията си, усъвършенстват се и постигат успехите си в чужди държави и с чужди паспорти? А?

Мисли, преди да пишеш. Иначе се получават едни сърцераздирателно-патриотарски вопли, дето даже и Странджата не би ги търпял в кръчмата си.

Анонимен каза...

Blago ..nikoi ne se e zasilil da ti dava pari za otkazvane ot BG....Osobeno sled kato pro4ete glupostite koito si napisal....
Sas Tvoja komentar me vrashtash 40 godini nazad.....

RoujkaBG каза...

Според Вашата логика Бербатов е най- скъпата проститутка на света, която се продаде за 32 милиона паунда, при това не за България,
а за да премине от един в английски отбор в друг.

Ало, я влизайте в час.

Хората отдавна са жители не само на Европа, а и на света.

Стига селски национализъм и псевдопатриотизъм.

И спорта е бизнес, труд като всеки други и се продава, и се заплаща.

Blago каза...

Интересна полемика, нали?
Всеки има право на мнение по въпроса. Аз също. Но или аз не съм в час, или просто не съм за тая планета.
@RoujkaBG Бербатов никога не се е отказвал от България. Доколкото знам все още играе за националния отбор, въпреки, че е много под нивото му.
@ Зелен Бетон не ме интересува какво си мислят другите нации за собствените спортисти. В конкретните случаи става дума за слаби спортисти, които при квотите, които имат страните това е единствения им шанс да померишат европейски или световен форум. И въпреки това не го одобрявам. Пак мое мнение,не искам да го втълпявам на никой.

Анонимен каза...

Някой спомена Калоян Махлянов.
Как той е огромна звезда, жъне успех след успех в Япония и е българин? От едно село, в дълбоката провинция. Сега е посланник на България в Япония, урежда едномесечни лагери на сумистите ни там.
Бербатов е от Благоевград, майка му и баща му живеят там, от български школи тръгна и в Юнайтед пристигна.
Когато имаш таланта на горепосочените и Етиопец да си, ще се реализираш. Въпроса е, че Сесил е повече балон, раздухан от медии, и баща с болни амбиции. Пиронкова лично за мен е по-добра, а и българка.

Анонимен каза...

Каратанчева не ми е симпатична, така ще останат повече пари и адмирации за Пиронкова, която ги заслужава.

Анонимен каза...

Личи си, че пълна невежа е писала тази статия ... Като си чел някоя новина, да я беше прочел до край и тогава да я пускаш в свежото.

Анонимен каза...

Това са глупости! Защо не оставите момичето на мира! Била се продала и защо? Тя е тенесист, това което прави струва много пари, а нашата дъжава, ааа родина не може да и помогне, намерили са изход, това е! Тя е младо момиче, животът е пред нея, тава е важно решение за НЕЯ и не засяга никого от нас! Колко хора си смениха гражданството и без да им дават толкова пари в търсене на по-добър живот за себе си и семейството, това грешно ли е? Според мен не.

Анонимен каза...

Калоян Махлянов - той си е българин и не се срамува.
Бербатов се е българин и не се срамува.
И още колко са българи и не се срамуват.
Така че това е въпрос на възпитание и чувства.
Аз съм си българин.
А Каратанчева - успех и да не търси помощ от нас българите, както каза баща й не сме помогнали, били сме бедни. Може да съм беден но съм си аз.
И аз съм невежа! Но... българин означава българин не е само география...

Анонимен каза...

Ало, Благо, това не съответства на името ти. Ти директно казваш , че Сесил е проститутка. Я, по-кротко! Ами ако баща и покаже по-слаби нерви. Или примерно си има подходящ приятел.Бъди обективен, след като си така патриотично настроен. Какво каза нашата свтовна фампионка по фахмат. Победителка на китайския национален отбор. А той е от 2000 човека (защото от толкова са излъчили неин противник). А тя е една ! Чу ли победителите, млади български математици? Къде искат да учат? Малка България има таланти, но мутренските управници не ги ценят. И те за съжаление отиват навън. Живота е един и всеки уважаващ себе си талант няма право да го пропилява. По-добре в чужбина, където да измислят компютър, ваксина, да напишат книга, да пеят в опера и.т.н, отколкото да чакат милостиня. Ще оставят нещо на света, а от там и на България. Ти, какъв талант имаш с които да им противостоиш? Освен с таланта на злобар? Ами,че то такива злобари за какво да ме /ни интересуват? Дали ще те има или не, таланта не можеш да го спреш.

Анонимен каза...

Разбрахте ли колко много е паднала цената на нашта мила татковина-$65000.
agabaga

Анонимен каза...

Izkliuchitelno pogreshno e da se tvardi ,chese e otkazala ot BG. I zashto varhu neia ,a ne sreshtu federaciata se stovarvat negativni mnenia? Sesil/basha i/ moje da se obviniava samo pri uslovie,che federaciata ni e davala blizka do tazi suma,a te sa izbrali Kazahstan,koeto ne e taka predpolagam. Ne moje da se vini i federaciata, pri uslovie,che razpolaga s ogranicheni resursi osven,ako Sesl probie v Top 10 ,a te ne sa ia doocenili. I ako tia naistina probie , tia ot federaciata da si podadat ostavkata, shtoto ako ne mogat da preceniat dali edin igrach e s potencial ili ne. Ako obache nishto ne stane ...Kazahstan sa platili za nishto. Shte vidim

Анонимен каза...

Май повечето хора тук си нямат "хал хабер" от спорт.Или поне никога не са се занимавали по-сериозно с това.Ако бяхте, щяхте да видите колко е тежко и обидно положението, в което са поставени нашите спортисти.Не съм кой знае какъв фен на тениса, но съм се занимавал със спорт и съм печелил медали за България.И знам...За спорта ти отдаваш целия си живот - сутрин, обед, вечер, няма делник, няма празник.Труд, лишения и пак труд и пак лишения. И на края тези скапани ТЮМБЕЛИ, които отговарят за спорта в нашата хубава държава ти еб..ат майката, с извинение.Подиграват се с теб и с труда и успехите ти само за да се налапат с пари.За съжеление тениса е спорт , в който не можеш просто да отидеш да играеш за Манчестър Юнайтед, да изкарваш парите който заслужаваш и все пак да си останеш Българин.Тениса е индивидуален спорт и се изискава поданство, за да можеш да играеш и да печелиш, това което заслужава дългогодишния ти труд.Вярно, че много наши спортисти избират да останат тук въпреки всичко, но на други пък им е дошло до гуша от простащината и безхаберщината в Българсият спорт и разбират, че ако сами не се погрижат за себе си - друг няма да го направи.Хайде със здраве

Blago каза...

Хайде някой да ми обясни, какво ще й помогне на Сесил новото гражданство ???

Анонимен каза...

ПРАВИЛНО Е ПОСТЪПИЛА!!!!
САМО ТАКА!!!!
ПАТРИОТАРСКИТЕ СЪЛЗИ СИ ГИ ЗАПАЗЕТЕ КАТО МЕЗЕ ЗА ТУРШИЙКАТА И РАКИЙЦАТА!!!!

Unknown каза...

Напълно я оправдавам. Не може да се правиш на патриот и да седиш да чакаш благословията на няколко прости чиновника, докато разходите за подготовка в този скъп спорт ти вървят стремглаво нагоре. Естествено че ще отиде там където й плащат. Поставете се на нейно място-да работиш в някаква сфера и да не получаваш нищо за това. Да не говорим че все пак прославя България по някакъв начин. Ако на един инжинер не му дават заплата, ще седи ли на същата работа? Не разбирайте това като "отказване" от България. Напротив! Да се надяваме че с тези си действия тя ще постресне малко онези дебели г..зове от федерацията(нарочно с малка буква) дето се чудят само какво да откраднат докато изтече мандата им. Честито на Сесил и жалко за България, че ще изгубим още един добър спортист. То не знам останаха ли ни вече такива...

Анонимен каза...

Светът вече е едно голямо село. Не е лошо да си патриот, но понякога не може да се реализираш по друг начин. Нашите най-големи оперни изпълнители и цигулари си създадоха световна слава в чужди държави. Но винаги пред имената им се казваше българин/ка.Тенисът е спорт, в който се обикаля света и се изискват много лични средства. Ако спортистът иска да се развива, трябва да играе непрекъснато по турнири. Каратанчева така или иначе е извън България. Нейният случай не е прецедент. Не си чешете езиците с нея. Някои хора се опитват да отклонят вниманието от жизнено важните за България проблеми. Обединете се срещу онези, които водят България към пълна разруха.

Анонимен каза...

Когато човек няма пари,няма хляб за него и неговото семейство и се чуди как да изкара тези пари, сеналага да изгуби себе си.Да се подаде на целта "охолен живот" и "пълен хладилник" се налага да работи какво ли не.И ние обикновените хора не може нито да я съдим нито да я съжеляваме. Всеки трябва да разбере,че съвремения HOMOKONSUMIANS e човека сега, човека си ти този който чете това и човека който съм аз.И смятам че всека за "охолен живот" и "пълен хладилник" е готов на всичко дори да се откаже от България.И то колкото се може на повисока цена.

Анонимен каза...

Това си е чиста проба печалбарство. Как точно за 65000$ на година, Сесилчето ще мръдне в ранглистата? Че това са си по-малко от 7700 левчета на месец, по днешния курс на долара. Ако с такива пари се печели в големия тенис, тогава да се захващаме за ракетите. Просто хората са им обещали изчистване на глобата от допинга срещу три годишен договор. И понеже тати си е виновен за цялата история, а не му се плаща, търси някой да му оправи бакиите. То не стига, че ние като данъкоплатци си даваме парите за да се използват за милион неправилни неща, ами да се правят отчисления и за подобни изцепки си е малко нечестно. Ами да са си живи и здрави. След три години като си съберат парички, да купят на Сесилчето един двустаен в София - те тия пари горе-долу за това ще стигнат. А спортните успехи и Мила Родино - тях кучета ги яли.

Анонимен каза...

радвам се че се е отървала от една оабсурдна държава аз лично бях напуснал България и после направих грешката да се върна сега планирам заминаване и да се откажа от Българското си гражданство или да придобия второ.Оставът в България хпра които не им се работи или хора материално добре осигорени или хора които немогат да пробият в друга държава через собственото си аз

Анонимен каза...

Vseki ima pravo da otide kadeto si iska. Zhultata presa, mai druga veche otdavna niama, hvarlia golemi dumi "prodade Bulgaria" i estestveno se namira koi da priglasia. Ako ne beshe Kazahstan a naprimer USA, sashtite tezi patrioti shtiaha da ia pohvaliat i da kazhat mozhe bi che reklamira BG. Take it easy.

Анонимен каза...

А какво получава тук българският гражданин? Плащам данъци, плащам си редовно сметките, работя. А ми отговарят само с висене по институции за всякакви глупости и пренебрежително отношение от страна на администрацията. Бюрократични глупости ме заливат отвсякъде. С данъците си храня стадо цигани. Няма места в детските градини. Няма газ. Няма правосъдие. Материално съм добре и точно затова смятам да се махна. Аз ще съм добре навсякъде. А тая държава я сменям веднага и за без пари. Дори се замислям да си платя за друго гражданство ако трябва.
Но пък кой знае може просто да съм се ядосала нещо.

Анонимен каза...

Списващите, Вие като че ли нямате никаква друга работа...Поне положете малко усилия да пишете без правописни грешки.
На "селския патриот" Благо му препоръчвам да се ограмоти на тема "Нашионални знамена". Може би ще открие, че японското знаме не е с бяла точка !!

Анонимен каза...

просто сделка и нищо друго,
няма смисъл да се търсят и правят генерални изводи и заключения за България, отделен човек, морал и т.н.
това е просто една бизнес сделка и най-важното тя не ощетява незаконно никого.
Пламен Г.

Анонимен каза...

Като чета повечето киоментари... става ми тъжно. Който иска да заминава за другаде - да заминава, никой не е вързан. Човек, който не обича "корените" си, няма място тук. Нека си търсят щастието където искат, на безпринципните хора парите са им достатъчен стимул!

Blago каза...

Хайде ме разстреляйте сега, че знамето не е с бяла точка, а бяло с червена. Грешка на езика както се казва. Пък и това едва ли променя много нещата. Тук не става дума за мен и за това, колко съм безгрешен. А аз за жалост не съм.
Това си е нещо като:
" На "селския патриот" Благо му препоръчвам да се ограмоти на тема "Нашионални знамена". "
Някой да намира грешка тук :)

Blago каза...

И още:
Дали пък държава и родина са две различни неща, а?

Анонимен каза...

Интересно, ако беше отишла да играе за САЩ или някои други страни, а не за Казахстан, дали коментарите в медиите щяха да бъдат толкова критични ;) Замислете се !

Анонимен каза...

Да, като чета повечето коментари и на мен ми става тъжно....седнали сте да се ядете в блоговете и да се обиждате на "селски патриот", "неграмотници" и т.н., а проблемите в БГ са много по-сериозни и не опират само до избора на Каратанчева, той си е само неин и дано не съжалява. Но подкрепям тезата, че не всичко е пари, а преди всичко принципи, морал и чест..., въпреки че тези понятия отдавна са загубили значението си по тези географски ширини, но вместо да погнем истинските виновници за това, се нахвърляме един срещу друг в блоговете. Който иска да се маха от БГ, да го направи, явно за него няма място тук, а за тези, които искаме да останем...няма кой друг да оправи държавата ни - това зависи само от нас!!!
P.S.: аз също доста време бях "навън" и смело мога да кажа, че стойностните хора намират реализация навсякъде, всичко друго са оправдания!

Анонимен каза...

Абе ей Blago какъв си ти, че да оприличаваш момичето на проститутка!
и как може да се Публикуват творенията на такива тъпанари като тебе!
ами всички хора, които работят в чужбина и получават чуждо гражданство, и те ли са проститутки бе тъпак

Направо полудях като прочетох глупостите ти!

Кои си ти че да я съдиш какво е направила. Ти замисли ли се за секунда какво и е на нея.
Ще замине много ясно, там поне ще има някакви условияа се развива и няма да мисли за едното оцеляване.

Хората там явно са я оценили.
Докато тук едва ли среща кои знае каква подкрепа.
Дори да постигне нещо сама, ще се изсипят една тумба хора да се снимат с нея и това ще е. При първия неуспех после ей такива като тебе ще я оплюят веднага.

И от къде пък разбра, че това е лесният начин. Със сигурност няма да и е по лесно, но поне ще мисли най вече за спорта.

Ама какво да пиша повече..
Срам ме е от такива "българи" като теб!


Пий си бирата там и си дръж мненията в главата!

Анонимен каза...

Щом се е решила за тия пари които са нищо, смятаите какво получава тук.

Анонимен каза...

Някой спомена, че с парите ще може да си купи не повече от един двустаен апартамент, хм ами какво му е лошото. Тя е толкова млада, а ще постигне това, което не е малко. Да ви кажа ние имаме семейство с 2 деца и прилични професии, пък ще успеем да изплатим ипотечния кредит по нашия апартамент след 35 години! Радвам се, че това момиче ще може след две. То нещата в родината стоят по този начин, ама това е друга тема. Пожелавам на всички ни да ни се случи така, че да ни се открие възможност и ние да се справим с финансовите проблеми по-рано отколкото сме очаквали, пък нека да има злоба!

Анонимен каза...

''Българино'' (Благо) печелиш номинация за тъпанар на годината!

Анонимен каза...

Абе вижте му пияната и отнесена физиономия на "патриота" на снимката и си направете извода за какъв капут става вупрос и какво мнение може да даде!

Анонимен каза...

На тебе Благо никой няма да ти ги даде тия пари, така че не се плюнчи излишно. Ясно, е че ще си останеш в БГ никой не те иска в "чужбината"!

Анонимен каза...

ИСКА МИ СЕ ДА ПСУВАМ ВСИЧКИ КОЙТО Я ОСЪЖДАТ,,,,
кви сте вие бе ...мамицата ви да гледате в нейното канче....
ебат българския манталитет...

Анонимен каза...

Благо, всъщност хич няма значение какво мислят всички за ситуацията покрай Сесил. Важното е, че имаш мнение по въпроса и си го споделил, без значение дали за другите хора е важно или не. То по тази причина е личен блог, за да можеш да казваш на света, какво мислиш за нещата, които са важни за теб. Има хора, които и да искат не могат да си кажат мнението, защото, на първо място, не им стиска. Дерзай!