До колко познаваме правилника за движение по пътищата

Публикувано от Blago

Прекалено много се нажежи обстановката с предишната публикация. За това ще се опитам малко да я разведря. Та ето какъв ми е въпроса?

Коя кола е с предимство? Синята се движи в локалното, а червената по главния път.

И дали сте сигурни в отговора, който ще дадете? :)

Ако статията ви харесва се абонирайте !!!
Елате в екипа !!!
Add to Technorati Favorites

6 коментара:

Онлайн Психолог каза...

Синята си е с предимство, червената е трябвало да се пререди в дясно (зад синята)...

Ако съм сгрешил, държа да спомена, че не съм шофьор :)

Анонимен каза...

Ако синия има знак че е на път без предимство тогава червения е с предимство. Такава е ситуацията на повечето места. Само не ми е ясно какво става когато има и светофар и на двамата им светва зелено едновременно. От наблюденията ми по пътя в този случай с предимство е по- нахалния.

MARFI каза...

Без други знаци, синята.

Blago каза...

Абсолютно вярно - синята е с предимство, а марфи е най-точен като казва без други знаци. Защото по презумция знаците сочат локалното без предимство, но ако няма знак - йок. Няма правило, че локалното е без предимство, така че внимавайте за знаците и карайте внимателно. И не забравяйте да се обадите, когато пристигнете :)

Анонимен каза...

Червената кола е в нарушение-изобщо няма право да прави десен завой при това престрояване.Синята е с предимство.И все пак,(тъй като сме в България,и ако червената кола е някой джип или лъскав мерцедес)нищо чудно при настъпилото ПТП да се окаже,че тя е с предимство.Тук всичко е възможно...

Анонимен каза...

Според мен зависи кой стои в синята и червената кола.Тук е България и ако шофирате всеки ден мисля, че ще се съгласите с мен:)